Kategórie
 
 
 
 

Čítanie na: 2 min.

Určite nie je potrebné špeciálne zdôrazňovať, že pri výškových prácach je mimoriadne dôležitá bezpečnosť. Základným nástrojom pri práci vo výškach či hĺbkach je bezpečnostný postroj. Okrem základného bezpečnostného výstroja sa pri prácach vo výške, respektíve nad voľnou hĺbkou (a je jedno, či sa práce vykonávajú vnútri alebo vonku) používajú aj rôzne iné pomôcky – karabíny, laná, tlmiče pádu, alebo špeciálne kotviace a istiace prostriedky. To všetko dokáže eliminovať riziko úrazu na minimum.

 

Čítanie na: 2 min.

Ak musíte previezť ťažký náklad, stroj alebo iný mohutný mechanizmus na iné miesto, potrebujete ho pevne prichytiť. Tak, aby nedošlo k zošmyknutiu, poškodeniu tovaru alebo nebodaj úrazu zúčastnených pracovníkov. Na to slúžia upínacie systémy – pásy a reťaze. Majú svoje uplatnenie nielen v ťažkom priemysle, ale sú dobrým pomocníkom aj pre malých podnikateľov, živnostníkov, či súkromné osoby, ktoré potrebujú previezť nejaký náklad vo vozíku či dodávke.

 

Čítanie na: 2 min.

O zdvíhacích zariadeniach ste už určite počuli a čítali veľa. Poznáte zdviháky, kladkostroje – či už pákové alebo reťazové – rôzne magnety a pod. Dnes si predstavíme ďalší typ zdvíhacieho zariadenia – bude ním páková lanovačka.

 

Čítanie na: 2 min.

Pri výškových prácach vo vnútornom alebo vonkajšom prostredí sa na zaistenie bezpečnosti používajú rôzne postroje, kotviace prostriedky, istiace laná. Veľmi dôležitými komponentmi sú aj  tlmiče a zachytávače pádu. Aký je medzi nimi rozdiel, na čo slúžia a kde konkrétne nachádzajú svoje uplatnenie, sa dozviete v tomto blogu.

 

Čítanie na: 2 min.

Bezpečnosť pri práci a zodpovednosť za zdravie zamestnancov je prioritou každého zodpovedného zamestnávateľa. Či už pracujete ako zamestnanec alebo ste živnostník a vaším pracovným prostredím je výška, určite viete, aké dôležité je mať vhodný výstroj, aby ste zabránili úrazu. V tomto blogu si povieme o kotviacich a istiacich prostriedkoch, ktoré sú dôležitými doplnkami postrojov na dosiahnutie čo najväčšej bezpečnosti.

 

Čítanie na: 3 min.

Je jedno či ste súkromná osoba, remeselný živnostník, malá stavebná firma alebo veľký priemyselný gigant. V našej ponuke nájdete rôzne druhy viazacích prostriedkov, ktoré vám uľahčia prácu s bremenom akéhokoľvek druhu a hmotnosti. Poďme sa na ne bližšie pozrieť.

 

Čítanie na: 3 min.

O zdvíhacích zariadeniach sme už písali v našom blogu.  Ale čo by bolo zdvíhacie zariadenie bez reťaze a zdvíhacích reťazových komponentov? Prečítajte si o našom portfóliu reťazí a získajte prehľad o ich vlastnostiach. Pomôžeme vám zorientovať sa v tejto problematike a vybrať tak vhodný zdvíhací a viazací reťazový prostriedok.

 

Čítanie na: 3 min.

O zdviháku ste už určite počuli. Minimálne motoristi sa pri výmene pneumatík s nejakým stretli. Je ich nespočetné množstvo druhov a majú rôzne využitie. My vám predstavíme jeden z najodolnejších a najstabilnejších zdvihákov na trhu – tzv. hrebeňový zdvihák. Ako funguje a kde nachádza svoje uplatnenie?

 

Čítanie na: 3 min.

Ak ste už navštívili našu webovú stránku, viete, že v našej ponuke nájdete niekoľko typov zdvíhacích zariadení. O kladke ako takej a o pákovom kladkostroji sme už písali v predchádzajúcom blogu, teraz sa zameriame na reťazový kladkostroj. V tomto prehľade vám jednoduchou formou zodpovieme otázky čo, ako, kto, kde a aké typy reťazového kladkostroja u nás nájdete.

 

Čítanie na: 3 min.

Potrebujete zdvihnúť ťažký či ešte ťažší náklad? Kladka je tu k vašim službám. Ide o účinný zdvíhací mechanizmus dokonale overený časom: jej prvé použitie je datované ešte z čias starovekého Egypta. Už niekoľko tisícročí nám pomáha dvíhať ťažké bremená, s ktorými by sme s použitím výhradne vlastnej sily neporadili. V súčasnosti má kladka mnoho moderných podôb: spravidla je súčasťou zložitejšieho mechanizmu známeho ako kladkostroj, ktorý sa rozčleňuje na niekoľko poddruhov. Dnes vám rozpovieme, ako vás dokáže pákový kladkostroj doslova odbremeniť a výrazne vám uľahčiť manévrovanie s veľkými a ťažkými predmetmi.

 

Čítanie na: 5 min.

Zdvihnúť, presunúť či premiestniť? Žiaden predmet, či už ide o ťažký stavebný materiál alebo paletu s tovarom, nezostane ležať ladom. V našej ponuke nájdete širokú škálu zdvíhacích zariadení s rôznymi typmi zdvíhacích mechanizmov, od štandardného zdviháku po pákové a reťazové kladkostroje. Ako si vybrať ten správny na konkrétny účel? Nechajte sa spolu s nami previesť svetom zdvíhacích zariadení.

 

Čítanie na: 4 min.

Bezpečnosť pri práci je dôležitejšia než samotná práca. Toto príslovie platí dvakrát pri rizikových povolaniach, ako je práca vo výškach, nad hĺbkou, na šikmých plochách či na rebríku. Riziko pádu netreba dvakrát pokúšať: bezpečnostné postroje a tlmiče pádu zaručia, že sa vaše pracovisko v bezpečnosti vyrovná práci v kancelárii. Zbavte vašich zamestnancov obáv z možného úrazu vďaka kvalitnému isteniu a sledujte, ako sa zvýšená istota pozitívne premietne do ich pracovného výkonu. Radi vám poradíme, ako si vybrať ten najvhodnejší bezpečnostný postroj pre vašich pracovníkov.

 

Čítanie na: 4 min.

Najväčšia predstaviteľná požadovaná nosnosť v súvislosti s touto planétou má hodnotu 5,9722×1024 kg, čo je hmotnosť samotnej Zeme. Zdvíhacie popruhy by si s tým neporadili pre absenciu povestného pevného bodu. V praxi však zvládajú aj extrémne úlohy a v mnohých odvetviach majú priam nezastupiteľné miesto.

 

Čítanie na: 5 min.

Pomocou zdvíhacích zariadení môžeme vykonávať širokú škálu rôznych zdvíhacích a manipulačných operácii. Medzi najpoužívanejšie a najznámejšie zdvíhacie zariadenia patria reťazové viazacie prostriedky. Širokospektrálne použitie reťazových viazacích prostriedkov pri zdvíhaní najrozmanitejších bremien im dáva možnosť vyniknúť pri univerzálnom použití v priemysle, alebo všade tam, kde je nutné premiestňovanie bremien prostredníctvom žeriavu.

 

Čítanie na: 2 min.

Tovar ktorý sa má prepraviť z bodu A do B sa musí bezpečne ukotviť upínacou technikou. Na tento účeľ slúžia upínacie pási od základných, ktoré použijeme či už v osobnom aute, dodávke, na korbe alebo či už ako profesionáli nad 3,5t v kamiónoch.

 

Čítanie na: 3 min.

Zdvíhanie tabuľovitého materiálu ako sú plechy, dosky, panely, mramorové dosky bez použitia svoriek obtiažny až nemožný manéver. Preto aby sme bezpečne niečo takéto zdvihly, použijeme svorky na príslušný materiál.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia