Kategórie
 
 
 
 
 

Presvedčte sa o kvalite a životnosti našich viazacích reťazí

Čítanie na: 3 min.

O zdvíhacích zariadeniach sme už písali v našom blogu.  Ale čo by bolo zdvíhacie zariadenie bez reťaze a zdvíhacích reťazových komponentov? Prečítajte si o našom portfóliu reťazí a získajte prehľad o ich vlastnostiach. Pomôžeme vám zorientovať sa v tejto problematike a vybrať tak vhodný zdvíhací a viazací reťazový prostriedok.


Bez reťazí to nejde

Ak používate akékoľvek zdvíhacie zariadenie, či už pracujete na stavbe, v dielni alebo akomkoľvek priemyselnom odvetví, viete, že medzičlánkom zdvíhacieho procesu sú viazacie reťaze, reťazové závesy či reťazové viazaky. Na našom webe ponúkame reťaze z najpoužívanejšej triedy, tzv. G80. Ich výhodou je vysoký stupeň bezpečnosti v ktoromkoľvek spomínanom odvetví a pevná sila rôznych typov reťazových viazaní. Okrem samotnej manipulácie s bremenom smerom nahor či nadol, slúži reťaz aj na zaistenie a zviazanie bremena proti neželanému pohybu.
 

Vlastná výroba

Pri výrobe reťazí sa spoľahnite na nás. Garantujeme vám, že všetky pochádzajú priamo z našej výroby, teda presne vieme, čo predávame. Už nemusíte pátrať po internete a zisťovať producenta, prípadne krajinu pôvodu. Pri ich výrobe používame ten najkvalitnejší materiál a komponenty. Samozrejme, ďalšou výhodou našej výroby je to, že nám umožňuje pružné dodanie. Nemusíte čakať na dodanie tretej strany. Navyše, ak máte nejakú špeciálnu požiadavku, stačí, keď nám ju napíšete, vyrobíme vám reťaze a reťazové prostriedky priamo na mieru. Všetky viazacie reťaze spĺňajú normu STN EN 818-4 +A1. Naše produkty spoznáte aj vizuálne, podľa signifikantnej farby: reťazové komponenty vyrábame v sýtočervenej farbe a samotné reťaze v oceľovo-čiernej farbe.
 

Vlastnosti našich reťazí

Nami ponúkané a produkované reťaze sú určené na zdvíhanie či kotvenie všelijakých bremien. Vyznačujú sa jednoduchou manipuláciou, dlhou životnosťou a nevyžadujú žiadnu špeciálnu údržbu. Môžete s nimi pracovať v teplotnom prostredí od -40 °C do +200 °C pri rôznych poveternostných podmienkach, ale pritom treba dbať na koeficient záťaže, z dôvodu meniacej sa nosnosti v niektorých prostrediach. Ich veľkou výhodou je aj malý priestor na uskladnenie a možnosť skracovať ich po jednotlivých článkoch.
 

Typy reťazových viazacích prostriedkov

Základná reťaz sa nazýva nosná. Tieto vysokopevnostné reťaze sa používajú na rovnaké účely ako oceľové laná, polyesterové pásy či nekonečné slučky. Zo základných nosných reťazí a reťazových komponentov sa dajú vyrobiť rôzne viazacie prostriedky. Na našom webe nájdete toto základné členenie: jednopramenné viazaky, dvojpramenné viazaky, trojpramenné viazaky a štvorpramenné viazaky.

Reťazový viazak má v našom štandardne na jednom konci závesné oko, a podľa počtu reťazí (pramien)na druhom konci hák, resp. 2,3, 4 háky. Dĺžka reťazí sa dá regulovať pomocou skracovača, prípadne skracovacieho háku. Poprípade môžete viazaky a ich jednotlivé pramene variovať prostredníctvom spojovacích článkov.

Reťaze a viazacie príslušenstvo ponúkame v dvoch prevedeniach: v základnej triede 8 a vo vyššom prevedení – v triede 10. Tá má až o 25 % vyššiu nosnosť pri tých istých priemeroch reťaze. Samotné reťazové viazaky sú teda tiež kategorizované podľa tried na 8 a 10. Poskytujú rôzne priemery reťazí (od 6 až po 32 mm), a tým aj rôznu nosnosť pod jednotlivými uhlami. Podrobné informácie nájdete v tabuľke pri každom viazaku. Štandardne ponúkame reťaze vo viazakoch v 11 dĺžkach (od 1 m až do 10 m). Avšak, ako sme už spomínali, napíšte nám svoje individuálne požiadavky a my vám vyrobíme a doručíme produkt, ktorý presne potrebujete.
 

Zvoľte si vlastné komponenty

Aj kombinácia jednotlivých viazacích prostriedkov a komponentov je na vás: okrem už spomínanej, nami štandardne ponúkanej, kombinácie oko – hák si môžete vybrať napríklad otočný hák s ložiskom, navarovací hák, kontajnerový hák, skrutkovacie otočné oko, navarovacie oko či strmene. Všetky komponenty takisto spĺňajú parametre označenia G80 a ich prehľadné rozdelenie a vlastnosti nájdete na našom webe v sekcii príslušenstvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia