Kategórie
 
 
 
 
 

Profesionálnu prácu aj v extrémnych podmienkach zvládnete vďaka hrebeňovému zdviháku

Čítanie na: 3 min.

O zdviháku ste už určite počuli. Minimálne motoristi sa pri výmene pneumatík s nejakým stretli. Je ich nespočetné množstvo druhov a majú rôzne využitie. My vám predstavíme jeden z najodolnejších a najstabilnejších zdvihákov na trhu – tzv. hrebeňový zdvihák. Ako funguje a kde nachádza svoje uplatnenie?

Nie je zdvihák ako zdvihák

Ako názov napovedá, zdvihák je zariadenie určené na zdvíhanie bremien a ťažkých predmetov. Existuje veľa druhov, ktoré fungujú na rôznych princípoch a podľa svojich parametrov sú určené buď na bežné použitie v domácich dielňach alebo v profesionálnych priemyselných odvetviach.

Hrebeňový zdvihák, nazývaný aj oceľový, je univerzálnym zdvíhacím zariadením pre profesionálov. Vďaka materiálu, z ktorého je vyrobený, a vďaka svojím vlastnostiam, sa dá použiť aj v extrémnych podmienkach. Slúži nielen na zdvíhanie, ale aj na priťahovanie, roztláčanie či fixáciu pri zváraní. Ide teda naozaj o profesionálne zariadenie určené na prácu s tými najnáročnejšími požiadavkami.
 

Ako funguje hrebeňový zdvihák

Základom tohto zdviháka je ozubený hrebeň (preto názov hrebeňový zdvihák), pozdĺž ktorého sa pohybuje západka. Konštrukcia umožňuje zdvihnúť objekty vo vertikálnej rovine. Bremeno je možné umiestniť buď na hlavu alebo na pätku zdviháka. Otáčaním ovládacej páky sa hriadeľ zdviháka hladko a pohodlne pohybuje hore a dole pozdĺž hrebeňa zabudovaného v stojane. Tento mechanický spôsob výrazne zredukuje vašu fyzickú námahu pri zdvíhaní bremena.

Práve vďaka hrebeňovému prevodu cez ovládaciu páku získate cit a presnosť pri manipulácii. Precízne opracovaná prevodovka s optimálnym prevodovým pomerom zaisťuje minimum námahy a plynulý chod. Ovládacia páka disponuje mechanizmom proti spätnému chodu, takže výrazne znižuje riziko zranenia. K bezpečnosti prispieva aj pevné držanie bremena na svojom mieste. Záťažová brzda využíva brzdný tlak, ktorý je generovaný samotnou záťažou. Je teda priamo úmerný hmotnosti bremena. Nemusíte sa báť, že sa zdvíhaný predmet uvoľní a spôsobí tak nepríjemné zranenie.

A na záver malý bonus: hrebeňový zdvihák KFE má integrovanú rukoväť, ktorá z neho robí prenosný všestranný nástroj. Budete ho mať vždy tam, kde potrebujete.
 

Všestranné využitie

Vďaka svojej konštrukcii a technickým parametrom je hrebeňový zdvihák nielen zdvíhací nástroj, ale aj priťahovací a fixačný. Samozrejme, najviac sa používa na vystuženie a podopretie bremien rôznej hmotnosti. Svoje uplatnenie má preto v rôznych profesionálnych priemyselných odvetviach: v automobilovom priemysle, v železničnom odvetví, v lodníctve, stavebníctve či poľnohospodárstve. Využíva sa pri servisoch, opravách a údržbách strojov či dopravných prostriedkov. Je naozaj nepostrádateľným náradím pre väčšinu ťažkého priemyslu. Dá sa však využiť aj v menších dielňach či opravovniach, napríklad pri zváraní či opravovaní áut. Už pri prvom použití zistíte, že toto je zariadenie, ktoré chcete mať stále po ruke. Prečo si neuľahčiť aj bežné úkony pomocou profesionálneho náradia, všakže?
 

Vlastnosti hrebeňového zdviháka

K najväčším výhodám patrí jednoduché manuálne ovládanie pomocou páky na zdvíhanie a spúšťanie. Robustné oceľové puzdro zaručuje dlhú životnosť a bezúdržbovosť, a to aj pri pravidelnom používaní v tých najnáročnejších podmienkach. Hrebeňový zdvihák KFE totiž môžete používať v prostredí s extrémnymi teplotami -40 °C do +80 °C. Je vyrobený v súlade s normou STN EN 10204-2.1.

Gutmanlifting.sk ponúka niekoľko typov hrebeňového zdviháku KFE. Líšia sa nosnosťou bremena a následne výškou zdvihu. Hmotnosť bremena sa pohybuje od 1,5 tony až do 20 ton. Výška zdvihu hlavy a päty sa odvíja od veľkostnej a hmotnostnej kategórie zdviháka. Presné parametre nájdete na stránke produktu.

Ako pri všetkých náradiach platí: stačí si len vybrať ten správny model pre vás. A ak máte pochybnosti, oslovte nás, radi vám pri výbere pomôžeme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia