Kategórie
 
 
 
 
 

Páková lanovačka: Zdvíhajte materiál s ľahkosťou

Čítanie na: 2 min.

O zdvíhacích zariadeniach ste už určite počuli a čítali veľa. Poznáte zdviháky, kladkostroje – či už pákové alebo reťazové – rôzne magnety a pod. Dnes si predstavíme ďalší typ zdvíhacieho zariadenia – bude ním páková lanovačka.

Čo to je páková lanovačka

Je to zdvíhacie zariadenie určené na zdvíhanie, ťahanie, spúšťanie a napínanie. Môže sa použiť samostatne, alebo je dôležitou súčasťou iných zdvíhacích zariadení. Jej užívatelia oceňujú hlavne to, že ide o prenosné zariadenie. Veľmi významnou vlastnosťou je aj jej univerzálnosť – dá sa použiť v mnohých odvetviach naozaj rôznym spôsobom.

Oceňované vlastnosti pákovej lanovačky

Sila zdvihu, prípadne ťahania je zabezpečená dvomi paralelnými čeľusťami. Telo pákovej lanovačky je vyrobené z hliníka, to znamená že je veľmi pevné, ale zároveň ľahké. Celkovo má páková lanovačka nízku hmotnosť, nevyžaduje si takmer žiadnu údržbu. Stačí ju vystriekať vodou a raz za čas prekvapkať motorovým olejom. Aj poistka proti preťaženiu sa dá veľmi ľahko vymeniť. Jednoducho sa s ňou manipuluje. Je veľmi stabilná, či už s ňou pracujete vo vertikálnej alebo horizontálnej polohe. Zapína a vypína sa pomocou istiacej páky.

Všestranné a praktické využitie

Páková lanovačka disponuje všestranným využitím – nájde svoje uplatnenie vo veľkých výrobných halách, ale aj u domáceho kutila v bežnej domácnosti. V priemyselnom odvetví napríklad na manipuláciu s akýmkoľvek bremenom – na jeho upevnenie alebo presun na iné miesto. Doma ju môžete použiť pri naťahovaní pletiva plota alebo pri zdvíhaní kmeňa odpíleného stromu. Dá sa využiť dokonca pri oslobodzovaní uviaznutého auta alebo na upevnenie akéhokoľvek opravovaného predmetu v garáži či dielni. Jednoducho povedané, je jedno, či ide o exteriér či interiér. Je dôležité pripomenúť, že s pákovou lanovačkou môžete pracovať všade tam, kde nie je zavedený elektrický prúd. Je to naozaj veľmi praktické prenosné zdvíhacie zariadenie.

Typy pákovej lanovačky

Na internetovej stránke firmy Gutmanlifting nájdete 4 druhy pákovej lanovačky KKV. Líšia sa od seba vlastnou hmotnosťou a, samozrejme, nosnosťou. Tá sa pohybuje od 800 do 5 400 kg. Všetky typy disponujú rovnakou dĺžkou lana, a to je 20 m. Laná sú kvalitné, pevné, nekrútia sa a podľa nosnosti pákovej lanovačky majú aj rozličnú hrúbku (priemer). Stačí si len vybrať ten správny model. Ak ešte stále váhate a nie ste si istí výberom, ozvite sa nám. S radosťou a nadšením profesionálov vám poradíme a pomôžeme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia